Vadi'nin Türkiye haritası tartışma yarattı

Kurtlar Vadisi Pusu'nun haritasıyla ders kitaplarındaki harita aynı çıktı
vadinin-turkiye-haritasi-tartisma-yaratti-izle

Toprakları, bazı kesimlerce hep özlemi çekilen topraklar olarak anıldı ve Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki o topraklarla ilgili sürekli Büyük Türkiye senaryoları yazıldı.

Bugüne kadar milliyetçi kesim tarafından dillendirilen Büyük Türkiye senaryosu, şimdi ABD planı olarak haritalaştırıldı.

ABD'nin bu planı bu hafta yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'da yayınlanacak. Kurtlar Vadisi'nin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde, diziye eklenen ABD'li stratejist karakteri ile dizi oyuncusu arasında geçen diyalogda, Türkiye topraklarının artık büyümesi gerektiği belirtiliyor ve ABD'nin bu toprak büyümesini yani Büyük Türkiye'yi desteklediği anlatılıyordu.

3 KITAYA YAYILAN TÜRKİYE !
Dizinin bu hafta yayınlanaN yeni bölümünde bu stratejiyi destekleyen şok bir harita yayınlandı. Haritada İran, Irak başta olmak üzere, Yunanistan ve Balkanlar ve daha bir çok ülke Büyük Türkiye haritasında yer alıyor ve Türk toprakları olarak gösteriliyor.

ÜLKE ADI YOK !
Bu haftaki bölümde yayınlanaN haritada dikkat çeken bir diğer nokta da söz konusu haritadaki toprakların Türkiye olarak adlandırılmayarak, ülke adının boş bırakılması. Haritadaki bu ayrıntı 'Türkiye'nin planlanan yeni coğrafyada Türkiye isminin de değişeceği' yorumlarına neden oldu.

Print
0 Responses So far

Yorum Gönder

Kurtlar Vadisi Pusu Hakkındaki Düşüncenizi Uygun Şekilde belirtin.

etiket bulutu